Valentin nap a megosztó “ünnepnap”

Igazi ünnep, vagy valami más?

Lehet a Valentin napot szeretni, vagy nem szeretni, tény, hogy az elmúlt években egyre nagyobb teret nyer, és egyre többen lepik meg egymást a szerelem vagy szeretet ajándékaival.

Mit mondanak akik nem kedvelik?

  • Nem is magyar ünnep, nincs hagyománya
  • Amerika majmolása, kereskedők ünnepe
  • Csak a fiatalok ünneplik
  • Minden nap szeretni kell egymást, miért pont ezen a napon ajándékozzunk?
  • és még folytathatnánk a sort (egészítsd ki ha van jobb érved is)

Mit mondanak akik kedvelik?

  • Izgalmas nap, tele várakozással
  • Jó érzés meglepni a szerelmemet
  • A születésemet sem ünnepeljük minden nap, csak szülinapomon
  • A névnapot meg máshol nem ünneplik, akkor miért ne ünnepelném a szerelem napját?
  • és még ezt is folytathatnánk (egészítsd ki ha van jobb érved is)

Vajon mitől lesz ez az „ünnep nap” egyre népszerűbb?

Leginkább attól, hogy olyan érzelemmel társul, aminek nem lehet megálljt parancsolni. Jó érzés a szerelmet felszínre hozni, megvilágítani, és akár ünnepelni is. Mindenkinek másképp. Az ajándékozás szokása pedig az ünnepek velejárója. A kedvességből, figyelemből kiválasztott ajándék, a biztos öröm záloga.

"Az ajándék tőled lesz jó, de mindig RÓLA szól"

Vannak akik jobban örülnek a Valentin napi ajándéknak, mint a karácsonyinak. Miért?

Mert ezen a napon olyan kevesebb személyt ajándékozunk meg, ráadásul olyan valakit, akit igazán jól ismerünk, és így sokkal könnyebb személyesebb ajándékkal kedveskedni. Ismerjük a szokásait, a kedvenc színét, kedvenc illatát, a kedvenc ízeit, stb. Ebből az odafigyelésből lesz aztán az igazán személyes ajándék, amitől eláll a lélegzete, kiugrik a bőréből, és imádni fogja.

Ki ne vágyna egy ilyen ajándékra? .. és ki ne vágyna arra az érzésre, hogy valódi örömöt tud ajándékozni annak, akit a legjobban szeret.

Egyáltalán nem a nagy ajándékon van a hangsúly - bár ha kedvesünk a 1,5 méteres plüss szivecskére vágyik, akkor ez a megfelelő választás.

A kis dolgok is hatalmas élményt tudnak nyújtani – igaz azt is tudjuk, hogy minél kisebb az az ajándékdoboz, annál nagyobb lesz a meglepetés.. de ez egy másik cikk témája lehet.

Piros szivecskék mindenütt...

Jópár évvel ezelőtt még leginkább csak a virágboltokban és a lufiárus üzletekben lehetett észrevenni, hogy február közepén történik valami. Mára ezen a napon Valentin napi menü van az étteremben, Valentin napi kedvezmények a boltokban, Valentin napi rendezvényeken vehetünk részt, Valentin napi élményt ígérnek a fürdőhelyek, és Valentin napi sütit ajánl figyelmünkbe a gasztroblog. Számtalan helyről kacsint ránk a szerelem szimbóluma. Nem tartunk a régi babonáktól, annál inkább örülünk egymásnak. Mert akárhogy is, az örömteli készülődés, megtölti romantikával és megédesíti szerelemmel a Valentin napot.

Ha visszakanyarodunk az elejére, lehet ezt a napot szeretni, vagy nem szeretni, mégis valahogy mosolyt csal az arcomra, mert de tele van kedvességgel, örömmel és jó kedvvel 🙂

Az ajándék pedig már csak hab a tortán, ahogy az lenni szokott.

és még egy gondolat: Kedves Bálintok, boldog névnapot!

Oszd meg ezt:

No Comments Yet.