Mit vigyek ajándékba külföldre?

Mit vigyek ajándékba külföldre?

 

Egy külföldi út mindig izgalmas. Ahogy közeledik az utazás ideje jönnek a teendők. A csomagolás, mire lesz szükség, mire nem. Majd ahogy múlnak a napok úgy nő az izgalom és a kíváncsiság. És ha már csomag. Valami ajándékot is kéne vinni a vendéglátóknak. Akárhogy is, üres kézzel nem megyünk mi senkihez.

Na de mit? És mennyit? És honnan?

Ha régen látott rokonokkal vagy barátokkal is találkozol, vagy épp náluk lesz a szállásod, akkor mégnagyobb a várakozás.

 

Először nézzük a MENNYIT?

 

Mindennek a keretét a poggyász méreted határozza meg. Ha autóval, vagy legalábbis nagy bőrönddel utazol, akkor kicsit szabadabban lehet keresgélni. Ha csak kis poggyászod van, akkor se vesd el az eredeti ötletet, hisz szinte mindenből van kicsi változat is. A souvenir lényege pont ez. Ízelítő, egy kicsi hangulat Magyarországról.

 

Most nézzük a MIT?

 

Ha közeli ismerőshöz mész, akkor egyszerű dolgod van, hisz bátran megkérdezheted, hogy mire vágyik, mit vigyél neki itthonról. Tapasztalatból mondom, aki egy ideje nem lakik itthon, örömmel veszi a kérdést, és elmondja, hogy vágyik a kedvenc csokijára, egy csomag hazai fűszerre, vagy esetleg egy finom tokaji borra.

Nem mintha máshol nem lennének fűszerek, vagy finom borok. Ezeket biztosan meg is tudod kóstolni, és nagy élmény lesz. De akinek viszed, számára ezek az ízek a mi otthonunk hangulatát jelenti, ami vagy nosztalgikus, vagy izgalmas élménnyel társul. Főleg ha együtt fogyasztjátok majd el.

 

 

 

Ha vendéglátódat nem ismered annyira, hogy így nekiszegezd a kérdést, akkor szokásaiból indulj ki, és keress hozzá Magyarországra vonatkoztatható ötletet.

Mondok példát is hozzá:

Ha tudod hogy az anyuka egy konyhatündér, vagy épp apuka a konyha ördöge és szeret főzni, sőt tudod hogy téged is elhalmoz majd mindenféle helyi specialitással, akkor viszonozd neki valamilyen magyar gasztro-élménnyel, vagy kiegészítővel – méz, lekvár, kalocsai mintás csoki, vagy jellegzetes népi mintával ellátott kiegészítő, mint kötény, edényfogó, sótartó, hímzett terítő, szalvétagyűrű stb.

 

 

Ha van feladós bőröndöd, és van lehetőséged vinni egy finom hazai bort, azért biztos nem fognak haragudni. Ha nincs lehetőség, akkor a kézipoggyászban is elfér egy népies, vagy modern hangulatú magyaros dugóhúzó, sörnyitó (esetleg akár szettben is)

 

 

A törékeny tárgyaktól sokan óvakodnak, de meglepő módon a külföldi vendégek szívesen visznek maguknak emlékbe ilyesféle kézműves ajándéktárgyat. Hiszen egy kisméretű „műzlis” tálka, lehet akár az íróasztalon gémkapocstartó. A bögre lehet ceruzatartó. A felakasztható dísztárgy pedig egész évben rád emlékezteti majd. Megfelelően csomagolva, simán kibírja az utazást.

 

A könyv mindig jó választás. Ha vendéglátód magyar, de kint élő családtagok már más anyanyelvűek, válassz egy szép könyvet az ő nyelvükön Magyarországról, vagy saját lakóhelyedről. Kellemes időtöltés lesz, akár együtt is átlapozni. Mesélhetsz róla, kiegészítheted saját történeteiddel is.

 

Gyerekeknek:

Ha gyerekek is lesznek a közelben, akkor ők legalább annyira várják az érkezésed, mint te magad. Mindig bujkál bennük a kíváncsiság, és az ajándékok iránti vágy. Nagyon sokféle játék(féleség) van, ami Magyarországról szól:

 • kirakós
 • társasjátékok
 • kártyajátékok
 • plüssfigurák

 

Nagyobbaknak is vannak ötletes dolgok:

 • noteszek
 • kifestő füzetek
 • tollak
 • ceruzák, radírok
 • kis pénztárcák
 • tároló dobozkák ( titkokat őrizni)
 •  

 

Ezek nem foglalnak túl nagy helyet a csomagban, és örömteli ajándékok.

 

További ötletekért nézz szét nálunk a shop-ban, és akár már holnap csomagolhatod is.

Ha hasznos volt számodra, oszd meg ezt a cikket, és mondd el, hogy te milyen ajándékokat szoktál vinni külföldre?

 

 

 

 

Oszd meg ezt:

No Comments Yet.