Csak valami apróságot szeretnék…

Csak valami apróságot szeretnék -
kiegészítők fontossága az ajándékozásban

 

Nem akarok nagy dolgot venni, csak valami apróságot, valami jellegzetes hangulatot itthonról… Hangzik el gyakran a kívánság.

 

De mi is tulajdonképpen az apróság?

 

 • Méretben legyen kicsi? Ami belefér a kézipoggyászba is, és könnyen mozgatható? Könnyen átadható?
 • Vagy súlyban legyen kicsi? Mert akkor egy nagyobb méretű tárgy is jó választás (mondjuk egy asztalterítő, vagy strandkendő) lényeg hogy könnyű legyen.
 • Vagy inkább árban legyen kicsi? Egy jelképes összeg, pár száz forint, de önmagában is megállja a helyét?

 

Apróságot két esetben vásárolunk általában.
Egyrészt, amikor már megvan a fő ajándék, és kiegészítenénk valami kicsi ám az ajándékozott számára kedves dologgal.

Vagy, amikor több személyt is megajándékozunk, és csupán egy jelképes dologgal szeretnénk kedveskedni.

 

Manapság a legnépszerűbb apróság a hűtőmágnes. Míg régen képeslapokat vittek magukkal az emberek emlékbe, ma átvette a szerepét a hűtőmágnes. Vannak igazi gyűjtők, vannak akik a különleges anyagokat, formákat keresik, vannak akik az egyedi hangulatú mágneseket részesítik előnyben.

A hűtőmágnes, kulcstartó, kitűző szuper ajándék ha több személynek, vagy csoportnak szeretnél vinni valami apróságot. Fő ajándéknak azonban nem igazán alkalmas.

 

 

 

Vannak hasznos de legalábbis használható - apróságok is, ha egy kicsit is fontos, hogy ne legyen porfogó, hanem gyakran használják, és az a cél, hogy ezen alkalmakkor az ajándékozott rád emlékezzen, hogy tőled kapta, jó szívvel emlékezzen rád.

Ilyen apróság a kulcstartó, dugóhúzó, bögre, toll, notesz… ami jelképes összeg, és szívesen is választják souvenirként. Lényeg, hogy színében, mintájában olyat ábrázoljon, ami nosztalgiával töltheti el. Emlékeket ébreszt benne arról a helyről, ahonnan vitted neki.

 

 

A képek is nagyon kedvelt ajándéktárgyak. Gyakran látni amikor utazásról az emberek csomagjából kikandikálnak a színes képek. Mert igaz, hogy ma már alig használunk fényképezőgépet - a telefonnal is szuper képeket lehet készíteni - de sokkal kisebb az esély, hogy azt a képet kinyomtatjuk, valódi képpé alakítjuk, amire minden nap rá lehet nézni. Helyette szuper képeket lehet kapni különböző stílusban, ami sokáig szép emlék marad. Akár a falon, akár az íróasztalon, vagy a komódon lesz a végleges helye.

 

Souvenir témában különösen jelentős ez a kis "apróság" hiszen egy olyan emléktárgyról van szó, ami egy fontos helyre emlékeztet.

 

  • Lehet ez a lakhelyed, amikor más távoli országban élőt szeretnél megajándékozni valami kis dologgal, ami a te otthonodról, vagyis rólad szól
  • Lehet ez egy nyaralás helyszíne, amikor az itthon maradt családtagoknak, barátoknak adsz valamit kedvességből
  • Lehet ez az ajándékozott számára kedves hely, például ha elköltöztek, de tudod hogy szeretettel gondol vissza régi lakhelyére. Ha onnan viszel neki egy kis emléket, biztosan a szívébe zárja, és nagyon fog örülni neki.
  • Lehet  ez egy számodra ismeretlen helyszín, de tudod, hogy az ajándékozott számára fontos (oda vágyik, vagy más okból fontos számára) Ha felkutatsz egy olyan ajándékot, ami emlékezteti a számára kedves helyre, biztosan learatod a siker babérjait

 

Nagy ünnepeinken, különösen karácsonykor méginkább felértékelődik az apróságok szerepe. Ha már megvan a fő ajándék, mégis úgy érzed, hogy valami kicsi dologgal szeretnéd kiegészíteni.

Sok helyen az a szokás, hogy inkább csak a gyerekek kapnak ajándékot, de valami kicsi dolog mégis kerül a fa alá. Akár csak jelképesen is.  Mivel itt az évszak is nagy szerepet játszik, gyakran a téli és ünnepi hangulat kiegészíti egymást. Mik lehetnek ezek?

 

  • az ünnephez köthető dísztárgyak (karácsonyfadísz, kézműves kerámia dísz..)
  • édességek: ünnepi csomagolású édessége (bonbon, szaloncukor..)
  • gasztro souvenir: libamáj, méz, mézeskalács, kézműves lekvárkülönlegesség..
  • mécses, különleges gyertya, gyertyatartó, mécsestartó házikó
  • városnévvel ellátott kesztyű, sapka, vagy sál
  • városnévvel ellátott kedves plüssfigura

 

Szóval az apró emléktárgyak, helyhez köthető souvenirek érzelmileg sokat jelentenek, könnyen elérhetők, és magas az örömfaktor bennük.

 

 

 

 

 

Kívánom, hogy te is találd meg a számodra, és szeretteid számára a legmegfelelőbb apróságot.

Te milyen apróságot szoktál ajándékba vinni?

Oszd meg ezt:

No Comments Yet.