Budapestes ajándékok – 5 konkrét szituáció

 5 konkrét szituáció, amikor neked is jól jön  a Budapestes ajándék

A hétköznapokban gyakran találkozom azzal a szituációval, mikor valaki meglát egy Budapest feliratos ajándéktárgyat, és felkiált:

  • Minek vegyek ilyet, amikor itt lakom?! … vagy
  • Minek vegyek ilyet, amikor nem is itt lakom?!

Érthető, a hétköznapokban nincs is feltétlenül szükség rá, ám amikor helyzet van, akkor jön az újabb felkiáltás. Van valami könnyen szállítható szép, stb.. Budapestes ajándék?

Ha te is így vagy ezzel, akkor hasznos lesz számodra a cikk

Az ilyen helyzetek leggyakrabban akkor állnak elő, mikor külföldit szeretnél megajándékozni. Logikusan, valami olyat keresel, ami jellegzetes Magyarországhoz kötődő emlék lesz. Még jobb, ha a lakóhelyedről tudsz valami érdekeset, szépet vinni, hisz mégiscsak az az igazán hozzád köthető emlék.

Ha Budapesten élsz, akkor könnyű helyzetben vagy, és logikus lépés is ilyet vinni. Ha viszont kicsit (vagy nagyon) távolabb élsz a fővárostól, akkor nem biztos, hogy találsz a településhez köthető souvenirt. Még kisebb az esély, hogy vendéglátóid ismerik a környéket.

Sajt felmérésünk alapján, a külföldi turisták Magyarországról a szálláshelyük környékén kívül, maximum néhány nagyvárost, és Budapestet tudják megemlíteni. Ez utóbbit szinte kivétel nélkül mindenki. És ha maguknak, vagy otthonmaradt családtagjaiknak választanak ajándékot, biztosan lesz benne 1-2 Budapestes souvenir. Egész egyszerűen azért, mert az otthoniak is maximum ennyit ismernek, és ezek a képek-jelképek lesznek ismerősek számukra is.

Mikor lehet neked is szükséged rá?

1. Külföldön dolgozol – hazalátogatsz

Egyik leggyakoribb eset, mikor hazajössz meglátogatni szüleidet, családodat, és a pihenés vége felé már készülsz vissza, második otthonodba. Kint élő barátaidnak, kollégáknak, főnöködnek szeretnél vinni ajándékot.

Lehet hogy van köztük, aki jól ismeri Magyarországot, neki lehet valami különleges ínyencséget is vinni, az is lehet, hogy ő maga kér meg, hogy hozzál egy számára ismerős dolgot. Viszont a kollégák között számos nemzetiség előfordulhat, és Magyarországot egyszerűen Budapesttel azonosítja. Nekik a legkiválóbb ajándék egy Budapestes souvenir.

2. Nyaralás – visszatérő helyszín

Imádod azt a helyet, már-már visszajáró vagy. Nyaraltál itt szüleiddel is, vagy családdal is többször. Jól ismered a helyi közértet, a zöldségest, a vízparti éttermeket. És persze vannak már ismerősök, akiket jó viszontlátni. Akik már téged is várnak, visszavárnak.

Jó lenne egy kedves gesztust tenni feléjük, vinni valami apróságot ajándékba. Ne legyen túl személyes, de azért egy palack bornál lehetne személyesebb. Ilyenkor jön jól a Budapestes ajándék. Sokféle kapható, és biztosan örülni fog neki.

Van olyan ismerősöm, aki évek óta visszajár egy szállodába. Ilyenkor összerak 10-15 db Budapestes kulcstartót, hűtőmágnest, amit a szálloda személyzetének ad rendszeresen. Apró figyelmesség csupán 🙂

3. Cserediák program

Ősszel és tavasszal számos országból érkeznek Magyarországra cserediákok, akik a hazaút előtt ajándékot keresnek szüleiknek, barátaiknak. Sokan távoli országokból jönnek. Szinte kivétel nélkül visznek magukkal Budapestes ajándékot.

Így ha te szeretnél összeállítani a cserediák családjának ajándékcsomagot, akkor mindenképp tegyél bele valami Budapestre emlékeztető souvenirt. Örülni fognak neki.

4. Szezonális külföldi munka

Lehetőséged adódik nyáron 1-2 hónapra külföldön dolgozni, aminek szinte mindenki örül. Szuper lehetőség számodra is, a nyelvtudás miatt, az új élmények, új barátok miatt, és persze a jól megérdemelt fizetés sem mellékes.

Nincs kőbe vésett szabály, de ilyenkor gyakran szoktak a munkaadónak vinni valami ajándékot, aminek rendszerint nagyon örülnek, és általában jó belépőt jelent a következő hetekre-hónapokra nézve. (vagy amikor elbúcsúzol tőlük)

A Budapestes ajándék az egyik legjobb választás amit vihetsz, hiszen nem túl személyes, és nem is távolságtartó. Egyszerűen megjegyezhető. És ha jól végzed a munkád, ez az ajándék emlékezetes lesz számukra. Talán rád is jobban emlékeznek, ha jövőre újra jelentkezel.

+1 ha jövőre is visszamész, akkor vihetsz személyesebb ajándékot is, hisz már ismered azt akit megajándékozol, ismered szokásait, kedvenc dolgait.

5. Nálad dolgoznak külföldi diákok

Ha így van, akkor biztosan volt lehetőséged valamennyi időt tölteni velük, és a fizetésükön kívül nem is biztos hogy kell számukra ajándékot adnod. Az viszont nagyra értékelhető gesztus, ha a családnak készítesz össze valami kedves csomagot. Ebből se maradjon ki a Budapestes souvenir.

Ez csak néhány jellegzetes példa, amivel hozzánk szoktak fordulni, de neked is segíthet az ötletelésben, a megfelelő ajándék kiválasztásában. Ha nincs még ötleted, akkor itt találsz néhány könnyen szállítható népszerű Budapestes terméket.

Te vittél már ajándékba Budapestes ajándékot? Írd meg nekünk milyen alkalommal, és mi volt az, aminek a legjobban örültek.

Oszd meg ezt:

No Comments Yet.